HENRY’S COFFEE | Peru Familia El Palto | Honey processed | Microlot | specialty Coffee
Deze Specialty coffee van Henry’s Coffee is een limited edition en komt uit Peru!

De familie Carranza Baca is een van de koffieproducerende en oprichters van de El Palto-coöperatie in Noord-Peru . Hun micro-lot is onderdeel van een reeks van 6 micro-lots van de coöperatie El Palto.

Koffieproducerende families van El Palto – Carranza Baca
Het was het initiatief van de familie Carranza die in 2003 de inspanningen startte om de El Palto-coöperatie op te richten. Op de berghellingen rond Gracias a Dios hoort u vaak hun naam. Alle 8 broers en hun vader hebben boerderijen hier.

De boerderij van de familie Carranza Baca ligt op 1650 tot 1700 meter boven zeeniveau. Op 3 hectare verbouwen ze voornamelijk koffie. en wat vee houden. De Varieteiten zijn Caturra, Pache, Catimor, Castillo en Marsellesa. Dit is de enige honing verwerkte koffie in de selectie.

2018 was slechts hun tweede jaar van de productie van een honing verwerkte koffie, maar ze hebben zeker het proces genageld. Dit is misschien wel de meest complexe en fruitige koffie uit de selectie microlot-en van El Palto.

Met een eenvoudige ontpulping van de koffiebessen waarvan nog veel slijm intact, zal de koffie drogen zonder te wassen. Dit droogproces duurt ongeveer 12 dagen op verhoogde bedden (beter bekend als de afrikaanse bedden). Zodra de koffie 12% vocht heeft bereikt, brengen ze de partijen in perkament naar het inkoopcentrum van El Palto in het dorp.