Nicaragua – Misael Sauceda

Misael Sauceda Olivera

Zoals de geschiedenis van veel boerderijen aangaat, erfden Misael Sauceda Olivera en zijn broers elk een deel van het land van hun vader, Porfirio Sauceda. Misael kocht het land van zijn broers en breidde geleidelijk zijn eigen land uit. Misael Sauceda’s koffie werd herhaaldelijk gerangschikt in de internationale selectie van Cup of Excellence. Met het geld dat hij van deze successen ontving, heeft hij zijn eerste boerderij – La Divina Providencia – aanzienlijk kunnen verbeteren en een nieuwe boerderij, Santa Maria de Guadalupe, kunnen kopen.

Misael groeit Caturra, Catuai, Maragogype en Maracaturra op zijn boerderijen. Alle koffie wordt in de schaduw gegroeid onder een bladerdak van inheemse bomen en fruitbomen.Zijn boerderij ligt op een hoogte rond 1400 m in Las Manos, Dipilto. De gemiddelde jaartemperatuur op deze hoogte ligt tussen de 18 en 26 ° C. De omgeving in Las Manos is uitermate geschikt om koffie te laten groeien en is ideaal om te groeien met delicate en subtiele koffiesoorten met vaak florale hogere tonen en een aanzienlijke zoetheid en body.

Nicaragua

Er is veel opwinding over de jonge speciale koffieproductie van het land. Tot voor kort konden boeren hun productie niet internationaal als traceerbare afzonderlijke landgoedenkavels verkopen omdat alle koffie werd verkocht aan grote molens die de koffie voor de export voorbereidden. Tegenwoordig bestaat de koffie-industrie uit grote landgoederen, coöperaties en boerenverenigingen. Deze laatste twee, goed voor ongeveer 95% van de boeren in het land, nemen hun lot in eigen hand door veel nadruk te leggen op kwaliteit en door te streven naar de internationale koffie-industrie.

De eerste koffiezaden van het land werden geplant op het Pacifische plateau, maar tegenwoordig komt de meeste koffieproductie van Nicaragua van het noordelijke Cordillera Central. Meest bekende regio’s zijn de Segovia-regio’s (Estelí, Madriz en Nueva Segovia) met hun typische florale karakter en heldere zuurgraad en de regio’s Matagalpa en Jinotega, met name in de bergen van Isabelia en Dariense. In die regio’s profiteren koffieplantages van rijke vulkanische gronden, een vochtig tropisch bosklimaat en weelderige vegetatie. Koffie is meestal in de schaduw gekweekt en volledig gewassen.Meer en meer boeren experimenteren met nieuwe variëteiten en verwerkingstechnieken, dus we zijn heel enthousiast om te zien wat Nicaragua in de daaropvolgende oogsten zal brengen.