Indonesie – Blue Batak

Deze koffie is afkomstig van de startende koffieboer, Federico Spati.  Op de hellingen van de Sinabung, één van de hoogste vulkanen van Indonesie (1750m), groeien  de koffiebessen op 1250m hoogte.

Deze Specialty koffie komt af van de “Sigarar Utang” (arabica) variëteit die zoetheid en vooral complexiteit produceert. Tijdens de oogst worden alleen de rode bessen met de hand geplukt. De koffie wordt gewassen in het plaatsje Sidikalang op Sumatra, Indonesie. De drijvende bessen, ook wel floaters genoemd, worden tijdens de kers-selectie verwijderd. Daarna worden de koffiebonen van de vruchtschil ontdaan. De gepelde kersen worden vervolgens gefermenteerd en drie keer gewassen.

Dit zorgt er namelijk voor dat de aciditeit behouden blijft.

Door de complexe aroma’s die van de koffie vrijkomen hebben tonen van:

– Honing

– Grapefruit

– Tabak/peper

Oftewel een echte smaaksensatie!

Hierdoor is de koffie geschikt om als espresso, espresso macchiato en cappuccino te drinken.

Overige informatie:

Indonesie, Blue Batak

1250m boven zee niveau

100% Arabica, Sigarar Utang

Intense aroma van Honing, Grapefruit en Tabak

gewassen bij de Sidikalang wetmill washing station