Ethiopië – Yirgacheffe

HENRY’S COFFEE | Yirgacheffe Banko Jirimtiti natural – Ethiopië

Deze Specialty coffee van Henry’s Coffee is een limited edition en komt uit Yirgacheffe, Ethiopie! De koffie komt uit een bergachtig gebied te zuiden van de hoofdstad Addis Abeba. Exacte locatie: Jirimtiti, Gedeb woreda, Ethiopie.

YIRGACHEFFE BANKO JIRIMTITI NATURAL GRADE 1

Deze koffie ontleent zijn naam aan de boerderij en de washingstation die het produceerde: Banko. Het bevindt zich in Jirimtiti, Gedeb woreda. Vandaar het tweede deel van zijn naam.

De zuurgraad maakt dat deze natuurlijke Yirgacheffe opvalt tussen andere natural koffies. Het tilt de kwaliteit veel hoger uit dan het gebruikelijke profiel van rijpe aardbeien. Het laat de koffie glanzen in al zijn complexiteit. De Rijke zoetheid, gemiddelde zuurgraad, full body en een overheersend bessenprofiel.

DE REGIO YIRGACHEFFE

De koffieregio Yirgacheffe bevindt zich in Sidamo, maar de koffie uit deze regio wordt op de markt gebracht onder zijn eigen naam vanwege het onderscheidende complexe profiel. Sidamo, inclusief de microregio’s, is Ethiopië’s meest productieve koffieproducerende regio. Daar komt ook de Henry’s Coffee THIS_IS_AFRICA vandaan. Een toenemend aantal regio’s worden op de markt gebracht onder de eigen naam, als begrip en in kaart brengen van de verschillende koffieregio’s in Ethiopië en profielen krijgen steeds meer aandacht. In de regio Yirgacheffe wordt kwaliteitskoffie doorgaans gegroeid op hoogtes tussen 1700 en 1900 m.