Burundi – Giheta

De bonen zijn fully washed en door de redelijk hoge ligging van het gebied, is het ook een relatief harde boon.

Het is dan ook met een wat hogere temperatuur gebrand in ongeveer 14 minuten. Het heeft een niet al te lange ontwikkelingstijd, van nog geen 2,5 min. De rede van dit type brandwijze is om zo voldoende (fruitige) aciditeit te creëren, de koffie complex en schoon van smaak te houden.

De koffie zal als een soort mon-cherry proeven. Lichte tinten van kers en daarna in de overhand de romige chocolade tonen. Uiteraard is dit alleen bij het correct zetten van de koffie.

De koffie heeft een lekkere volle smaak (medium/full) body zoals vele oost Afrikaanse koffies hebben. Zeer lange zachte chocolade afdronk. Zelfs in de cappuccino is de “aroma” van kers waar te nemen.

Hierdoor is de koffie geschikt om als espresso, espresso macchiato en cappuccino te drinken.

Overige informatie:

  • Burundi, Giheta
  • 1630-1730m boven zee niveau
  • 100% Arabica Bourbon
  • Intense aroma van kers en chocolade
  • gewassen bij de Mboneramiryango washing station