Brazilie – Chapada de Minas

Deze limited edition van Henry’s Coffee komt uit Brazilie, in een prachtige regio genaamd: De Chapada de Minas. De vlakkere hoogvlakten bevorderen de koffieplantages in de regio.

Wat kan je vertellen over de plantage?

De koffieplantage begon in 1870, wat aanzienlijke economische voordelen voor de regio opleverde door de werkgelegenheid te vergroten.

Van alle koffieregio’s in Brazilie is dit gebied het belangrijkste voor kleine producenten en van essentieel belang voor de lokale economie. De meeste koffie uit Chapada de Minas is natuurlijk verwerkt, maar de verwerking van gewassen koffie groeit, en is een zeer interessant alternatief voor kleine en grote producenten geworden.

Na zijn vaders voetsporen heeft koffieboer Ricardo Tavares zijn leven gewijd aan de koffie-industrie. Als innovator promoot hij en ondersteunt hij nieuwe koffiepraktijken. Fazenda Primavera ligt in de gemeente Angelândia, Minas Gerais. De hoogte van het bedrijf ligt tussen 1000 tot 1050 meter boven zeeniveau, wat de teelt van speciale koffie bevordert. Bovendien biedt het klimaat ook gunstige omstandigheden met gemiddelde temperaturen tussen 20 en 24 graden en een neerslag van 1.000 tot 1.300 mm. Fazenda Primavera beschikt over ultramoderne installaties, waaronder een droogterras van 24.000 m², 14 elektrische drogers en apparatuur voor het verwerken van volledig gewassen koffie.

De plantage oogst Rode en Gele Catuaí (95%), maar introduceert langzaam nieuwe rassen zoals Mundo Novo.

De certificaten van de plantage zijn Fair Trade, Rainforest Alliance, UTZ, Minas Coffee en Brazilian Specialty Coffee Association.

Nu wat meer inhoud over de koffie zelf!

Henry’s Coffee Limited Edition Brazilië

CUPPING EIGENSCHAPPEN

AROMA: Kruiden

SMAAK: Honing, Kruiden

ZUURGRAAD: Citrus

BODY: Mild

ORIGIN: CHAPADAS DE MINAS COFFEE

VARIETY: YELLOW CATUAÍ

PROCES: Fully Washed