sample

Vraag een gratis koffie sample aan (voor bedrijven)

Alles draait om smaak, waarom niet eerst even proeven?
door onderstaande gegevens in te vullen, sturen wij vrijblijvend een koffie sample op zodat je zelf de koffie kan beoordelen.
Natuurlijk hoor ik graag wat je ervan vindt!

koffie sample


  HorecaKantoorAnders  colombia henrys coffee

  'Lekkere' Koffie uit Colombia, Henry's Coffee

  Henry’s Coffee is altijd op zoek naar lekkere koffie. Koffiebonen waarbij de smaken heel soepel of juist enorm uitgesproken zijn. Dit keer kregen wij een berichtje in onze mailbox binnen van Oreste. Een Colombiaan die in Nederland woont, en wilde graag zijn koffie laten proeven die zijn familie produceert in Colombia. “Kom maar langs!”, zei ik.

  De koffie komt uit het hoge gebergte van Nari√Īo gebied van Colombia, 4.276 meter boven de Stille Oceaan. Hier, grenzend aan de equatoriale lijn, ligt de meest actieve vulkaan in Colombia. Volcan Galeras. De Spaanse veroveraars, die in het begin van de zestiende eeuw in deze regio aankwamen, noemden het op deze manier omdat het silhouet op de top van de vulkaan leek op de galeien, (Galeras), een type schip dat door de Spanjaarden werd gebruikt en voornamelijk werd voortgestuwd door te roeien.

  COLOMBIA, NARINO, BUESACO
  een lekkere zoete koffie die zowel goed is voor Cappuccino’s en Espressos.
  voor filterkoffie middels een V60, kan ik de koffie ook erg waarderen. het mondgevoel is soepel en zoet van smaak.
  Advies verhouding filterkoffie: 6/6.5gr op 100gr water
  Advies verhouding espresso: 18,5/19gr voor een dubbele espresso ūüôā

  Specialty coffee
  Arabica
  Plantsoort/Vari√ęteit: Tipica en Caturra
  Oogstperiode: April tot Augustus
  Zon gedroogd

  Eigenschappen
  Geur: Intens
  Aciditeit/zuurtegraad: Medium
  Body: Vol
  Cuppingscore: 85,75
  Smaak: Chocolade en Hazelnoot.

  Geografische informatie

  locatie: Buesaco, Narino, Colombia
  hoogte: 2200m-2300m boven zeeniveau

  " Dit wil ik proeven! "

  Bestel via de webshop en geniet van deze overheerlijke koffie


  jim james

  Jim James: De parel uit Hilversum

  Jim James Hilversum

  JIM JAMES | Jim heb ik ontmoet via Instagram, leuk om op die manier kennis met elkaar te maken. We spraken af en Jim deelde zijn ideeen over dit concept. Vorig jaar kreeg ik al een sneakpreview van zijn toekomstig luxury concept. Oftewel JIMJAMES HILVERSUM! En sinds 24 november 2019, strak tegen het centrum van Hilversum, op de ‘S-Gravenlandseweg 16, is dit veelzijdig bedrijf gevestigd.

  Een mooi en warm interieur waar je je thuis voelt. Een mooie lounge, brandschoon, hoogwaardige producten, en echte gastheer en niet te vergeten…waanzinnige koffie!

  Jim James Hilversum

  Afgelopen maanden waren ze nog vollop in de verbouwing, ben ik tijdens de verbouwing af en toe een kijkje wezen nemen.
  Leuk om te zien dat de hele familie zich betrokken voelt en overal een handje wilt helpen.
  Een handige vader die dag en nacht klaar stond om het pareltje van Hilversum te maken.
  of een van zijn beste vrienden die even snel naar de bouwmarkt moest om het een en ander te halen.

   

  Jim James Hilversum

  Op het einde kwam Henry’s Coffee pas in beeld. In samenwerking met Facil Enjoy hebben we een mooie Vol automaat machine ge√Įnstalleerd van het merk FacilEnjoy. Deze kwam rechtstreeks uit de loods, waar de machines op voorraad leverbaar zijn. “Geen gedoe, maar wel goed” wilde Jim hebben. we zijn voor de Facil F9L gegaan, een machine die met gemak 150 kopjes perdag kan uitserveren. tevens nog uit te breiden met een melk-koelkastje, zodat je je verse melk direct gekoeld blijft. Dit zorgt voor een mooie set om de klanten te kunnen voorzien van een lekker kopje koffie!

   

  Jim James Hilversum

   

  Hier boven waren we nog druk met het installeren van de Machine. ondertussen waren de bouwvakkers ook nog druk bezig met het realliseren van de tattoo-ruimtes.

  jim james hilversum

   

  Om even terug te komen op de koffie bij Jim James, Daar kan je genieten van Henry’s Coffee The_Blend.
  Een volle body van pure chocolade, lekker als Dubbele Espresso of een heerlijke Cappuccino.

  Ik zou zeggen, ga gauw een keer langs, en laat je verleiden in de wereld van Jim James!

   

  Jim James Hilversum

   

  Jim, zoals ik de afgelopen maanden al gemerkt heb, had je dit niet zonder al je naasten kunnen realiseren.
  Prachtig om te zien dat iedereen om je heen, een steentje bij draagt om dit allemaal voor elkaar te krijgen.
  Ik wens je/jullie daarom ook het allerbeste toe, dat heb je echt verdiend!
  – Mitch van Henry’s Coffee –


  Cafe Beis

  Cafe Beis: Amsterdamse gezelligheid

  Cafe Beis

  CAFE BEIS | Toen ik hoorde dat Rob en Maura hun hart gingen volgen, wist ik dat dit een succes moest zijn. Dit leuke stel kende ik al voordat ze begonnen met dit avontuur. Vorig jaar kreeg ik al een sneakpreview van hun toekomstig Cafe. Oftewel Cafe Beis! Vlakbij het Vondelpark nabij het Surinameplein is hun tweede huiskamer gevestigd.

  Een mooi en warm interieur waar je je thuis voelt. Lekker eten, goede borrelhappies, verrukkelijke cocktails en niet te vergeten…waanzinnige koffie! Dit is een perfecte plek om even lekker te ontspannen, bij te kletsen of gezellig een feestje te geven. ūüôā

  Vorig jaar toen ze nog niet open waren, ben ik tijdens de verbouwing af en toe een kijkje wezen nemen.
  Leuk om te zien dat de hele familie zich betrokken voelt en overal een handje wilt helpen.
  Een handige vader die dag en nacht klaar stond om het pareltje van Amsterdam-zuid te maken.
  of Moeder die even snel naar de bouwmarkt moest om het een en ander te halen.

   

  Op het einde kwam Henry’s Coffee pas in beeld. In samenwerking met Si-Stema hebben we een mooie Espressomachine ge√Įnstalleerd van het merk Astoria. Deze kwam rechtstreeks uit de fabriek in Italie, waar de machines met de hand gemaakt worden. Knalrood wilde de “Beissies” hebben. gewaagd dacht ik.. maar eerlijk is eerlijk, de machine springt er mooi uit, en is een toevoeging aan het interieur! samen met de twee bonenmalers van Cunill, zorgt dit voor een mooie set om de klanten te kunnen voorzien van een lekker kopje koffie!

   

  Cafe Beis

  Blij dat ik was, toen ik ook nog kon vertellen dat het schotelproject bijna in Nederland aankwam.
  Rob en Maura wisten dat ik bezig was met handgemaakte schotels van hout uit Afrika. zij wilde ze graag hebben,
  dus heb ik dat voor Cafe Beis geregeld. Echter is het pakket uit Afrika onderweg naar Nederland zoek geraakt.
  Hierdoor konden wij ze niet leveren en heeft het op zich moeten laten wachten…Helaas!
  Tot het moment dat wij het pakket in januari 2019 eindelijk binnen kregen! Ben je benieuwd naar dit verhaal? My god, wat een verhaal was dat zeg!
  Nu de productie en distributie van de houten schotels goed geregeld is, is de kans een stuk kleiner dat dit weer zal gebeuren.

   

  Om even terug te komen op Cafe Beis, Daar kan je genieten van Henry’s Coffee The_Blend.
  Een volle body van pure chocolade, lekker als Dubbele Espresso of een heerlijke Cappuccino.
  Deze Toppers weten wel raad met de espressomachine, daar twijfelen wij niet aan. Ik zou zeggen, ga gauw een keer lunchen, super leuk!

   


  tattooshop arnhem

  Geen slaap tot Arnhem. Henry's Private label

  GEEN SLAAP TOT ARNHEM { private label }

  Vrij snel werd ik op Instagram gevolgd door Tim. Verzot aan koffie, maar dan vooral als iemand het voor hem zet! (Haha) Hij vertelde dat hij een tweede tattoo-shop wilde openen, maar dan vooral met een nieuwe setting. De drempel om een tattoo-shop naar binnen te stappen, moest omlaag. Waarom geen koffiebar in combinatie met tattoos? Daar wist Henry’s Coffee wel raad mee, en kwam met een private label voor Strafwerk. “Geen Slaap tot Arnhem” Een sterke espresso gebrande koffie, precies wat Tim zocht. Vorige week was de opening, en ik moet jullie zeggen, het is hem gelukt hoor! Gaaf!

  ARNHEM

  We gaan naar Arnhem, ik loop door het centrum en ben opzoek naar STRAFWERK, de nieuwe winkel van Tim, gelegen in de Wielakkersstraat 20, een koffiebar met tattooshop. De straat is een van de wel-bekende 7 straatjes, een begrip in Arnhem.

  Enfin, er hangen grote vlaggen buiten, met STRAFWERK erop, niet te missen. Een mooi oud pand met veel ramen. Op de deur zie je het leuke logo van een coffee-to-go beker en inktdruppels. Aan de creativiteit mankeert er ieder geval niets! Ik kom binnen en zie een super strakke koffiebar… letterlijk een koffiebar!

  Ik werd direct begroet door de Barista, en kreeg uiteraard een heerlijk espresso van de koffiebonen die ik voor ze gebrand heb. Ze hebben meerdere soorten koffiebonen van verschillende koffie branders, en dat maakt het juist zo leuk..! Naast de grote diversiteit van koffie, staat er ook een dj-set waar vinyl afgespeeld wordt.

  Tim staat bekend om zijn black and grey tattoos en daar is niet teveel over gezegd, wat kan die man tatoe√ęren zeg! Ik mocht even komen kijken. Het is ook niet zo gek dat hij daar ook prijzen mee gewonnen heeft! Ik heb meteen even wat foto‚Äôs gemaakt.

  Toevallig dat Vince ook aanwezig was. Ik ontmoette hem toen hij een schets aan het maken was van een tijger. Echt een heel gave stijl, echt iets unieks. Dus mocht je nog een mooi plekje op je arm over hebben voor iets speciaals? Ga naar deze gasten!

  Neem anders een kijkje op de website of volg ze op facebook & instagram!


  [laborator_blog_posts row_clear="2" carousel_enabled="1" blog_query="size:12|order_by:date|post_type:,post|by_id:791,916"]

  single-origin

  Wat is single origin?

  Ik wist niet wat ik hoorde. Echt. Mijn mond viel open: "een single origin blend"! haha! doe maar G'woon, dan doe je al gek genoeg right?

  Afgelopen donderdag (19-04-2018) was er een interessante aflevering op npo3 over single origin koffie.
  De Keuringsdienst van Waarde ging op onderzoek uit wat single origin koffie precies inhoudt. Zij merkte op dat er tegenwoordig in iedere supermarkt single origin koffie aangeboden wordt.

  Bekijk de aflevering via deze link terug en trek je eigen conclusie!

  https://www.npo3.nl/keuringsdienst-van-waarde/19-04-2018/KN_1698292

   


  Hoe zet ik koffie met de Hario V60?

  Filter koffie is weer helemaal terug. Het is niet meer zoals voorheen dat je met 1 druk om de knop een pot koffie hebt. Dit draait allemaal om experimenteren!

  De Hario V60 is een van de meest gebruikte brouw-methoden in gespecialiseerde koffiebars. Alles draait om Controle en consistentie over de koffie. Jij als Barista wilt natuurlijk dat de koffie goed gezet wordt, en dat de koffie dan ook naar behoren smaakt. Door wat tips en tricks vertel ik jou, hoe je de Hario V60 het best kan gebruiken en waar je op moet letten!

  Door de maalgraad te wijzigen, kan je de snelheid waarmee de koffie zal worden gezet, versnellen of vertragen. Hoe groter de maalgrootte, des te sneller de brouwtijd en omgekeerd, een fijnere maling duurt dan ook iets langer om de koffie door te laten lopen. Sneller brouwen (dus een grovere maling) met de V60 resulteert meestal in een helderdere, lichtere body cup. Wat de V60 onderscheidt van automatische drip-filterkoffie is, van watertemperatuur tot gietsnelheid controle te hebben.

  Fruitige en sappige Ethiopische koffiesoort is mijn favoriete keuze voor deze brouwmethode.

  De duurdere Hario V60 is gemaakt van glas of keramiek, hierdoor kan de warmte beter worden vastgehouden. Er zijn ook plastic versies voor minder. Maar goed, de inwendige werveling voorkomt dat het filter vast komt te zitten tegen het glaswerk en zorgt ook voor een gelijkmatig brouw-resultaat.

  Wat heb je nodig?

  – Zwanenhals waterkoker voor optimale controle tijdens het schenken
  – Weegschaal 0.1gram nauwkeurig (het liefst ook met een timer)
  – Koffiemaler
  Hario V60
  V60 papieren filter
  Hario v60 pour-over pot, (je zou ook een grote koffiemok kunnen gebruiken natuurlijk!
  Р23 gram gemalen koffie, wij gebruikte de filterkoffie van Henry’s Coffee Yirgacheffe
  – 315-330 gram gefilterd water circa. 93 graden Celsius

  How to..?

  • Weeg 23 gram koffie en zet je molen op medium maalgraad.¬†Voor deze brouwmethode ben je op zoek naar de maling van tafelzout.

  Weeg je koffiebonen zodat je elke keer weer dezelfde smaak kunt krijgen.

  • Vouw het filter langs de naad en plaats het in de V60.¬†Spoel het filter af met heet water om elk ongewenste papiersmaak te verwijderen.¬†De witte gebleekte filters verdienen de voorkeur omdat de papierachtige smaak niet aanwezig is, maar toch een snelle spoeling vereist.

  Plaats je V60 op de standaard, pour-over-pot of -beker en plaats deze op de weegschaal.¬†Zet de weegschaal op nul en giet vervolgens 48-50 g water tegen de klok in, over de koffie en laat dit zo‚Äôn 30-45 seconden in bloei staan. Ook wel het ‚Äú Blooming‚ÄĚ proces genoemd.

  Het bloeiproces staat algemeen bekend als de fase van “pre-infusion”

  • Schenk vervolgens het heet water op de koffie en blijf op dezelfde manier je water over de koffie gieten Je moet de gemalen koffie pas aan het eind van het brouwsel zien.¬†Dit kan tussen de 3:00 en 3:30 minuten duren en zal meerdere malen nodig zijn. Als eenmaal de weegschaal 350 gram aangeeft, haal dan de V60 uit de standaard.

  Nu je dit weet:

  Sorry, maar er zijn geen harde regels voor het zetten van koffie met de V60!
  Bovenstaande is de manier hoe ik de Yirgacheffe bereid.  Er zijn voor andere koffies ook andere recepten. Dus voel je vooral vrij om te experimenteren met de grootte van de gemalen koffie, de waterhoeveelheid en het watertemperatuur totdat je tevreden bent met wat er in je kopje zit. Het belangrijkste van het zetten van speciale koffie is om er plezier mee te hebben en het te delen met een vriend(in)! De V60 behoort wel echt tot mijn favoriete brouwmethode! Het is superleuk om te doen, en vooral dat je er tijd voor vrij moet maken om jezelf even te verwennen met een goed gezette kop koffie!


  Voor de beginnende Barista: Hoe zet je een goede espresso?

  Hoe zet je een goede Espresso? Die vraag wordt mij vaak gesteld. Om de beginnende barista op weg te helpen heb ik hieronder een stappenplan gemaakt, waar je op moet letten en wat essentieel is voor het zetten van een goede Espresso! Een espresso is namelijk vaak het beginnende recept voor vele koffies. Ben je er klaar voor?

  Espresso: dat is ongeveer 30 ml koffie extractie. Een geweldige espresso kan complex, vol en zoet zijn. Het kan het beste zijn wat je op een dag kan hebben. Een espresso is niet alleen een drankje op zich Рhet is ook het hart van de favoriete drankjes van veel gasten, zoals de Cappuccino, Latte, Flat White, Cortado, Macchiato en meer! Met andere woorden, leren hoe je een geweldige espresso-shot kunt maken, is misschien wel een van de meest belangrijkste dat je als barista leert en moet beheersen.

  Let op: Het maken van een espresso vereist inzet, aandacht voor detail en consistentie. Maar wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt, is het altijd de moeite waard. Dus.. laten we beginnen!

  De basis ingredi√ęnten¬†van een espresso

  Wanneer je een espresso zet moet je:
  – de gemalen koffie;
  – de hoeveelheid water;
  – de extractietijd en het eindvolume weten.
  Al deze factoren zijn gerelateerd, voor een goede espresso. voor nu laten we het watervolume even achterwegen.

  Alles even op een rijtje:

  • Laten we beginnen met een Extractietijd/doorlooptijd van 25 seconden. Houd 25 seconden vast tot je de rest goed onder de knie hebt. Want vanaf dan kunnen we gaan experimenteren met leuke espresso recepten!
  • De hoeveelheid droge koffiedik is afhankelijk van je portafilter-formaat, maar je zult waarschijnlijk 8-10 gram per enkele espresso gaan gebruiken.
  • Een enkele espresso-shot is over het algemeen 25-35 ml, wat gemakkelijk haalbaar moet zijn met bovenstaande variatie.

  Houd er echter rekening mee dat dit flexibele richtlijnen zijn en geen vaste regels.¬†Elke koffie is anders.¬†Sommigen zullen beter smaken met een kortere extractietijd, andere met een iets langere extractietijd.¬†Het brandprofiel en maalgraad zullen ook de beste variaties be√Įnvloeden.

  Terwijl je leert hoe je een espresso kunt maken, dien je deze richtlijnen als basis te gebruiken, maar als je verder gaat in de koffie-wereld, wees dan niet bang om te experimenteren! Onthoud: smaak boven alles! Het moment waarop je de espresso drinkt, is, wanneer je weet of je het goed hebt gedaan.

  Oke.. De informatie is binnen, laten we dan nu écht beginnen!

   

  First Things First: de koffiemok!

  Het is belangrijk om het kopje voor te verwarmen voordat je hem gaat gebruiken. Spoel het kopje desnoods af met heet water, mocht je geen warmhoudplaat op je espressomachine hebben, zodat het porselein (of glas) wanneer het in aanraking komt met je koffie niet afkoelt.

  voor verwarmen van de koffiemok

  Stap 2: De Portafilter

  Controleer vervolgens het handvat van je portafilter om ervoor te zorgen dat het schoon en droog is.¬†Bedenk dat oude koffieresten invloed kan hebben op de smaak van de nieuwe espresso die je maakt.¬†Een natte filterhouder be√Įnvloedt de¬†extractie-tijd, omdat de koffie dan vochtig wordt en de mand kan gaan verstoppen. Gebruik daarom altijd een droge doek om de mand vochtvrij te houden voordat je de koffie gaat malen! ūüėČ Tip van Henry!

  3: Koffiemolen & Dosering

  Doseer je gemalen koffie in de filterhouder.¬†Let op¬†de maalgraad¬†en de dosis om ervoor te zorgen dat je espresso-shot niet te lang of te kort doorloopt.¬†Denk eraan: onder-extractie zal zurig zijn, over-extractie zal je koffie bitter smaken. Als je ¬†een gekalibreerde on-demand koffiemolen hebt, (dan mag je wel even een dansje doen! Haha) is het eenvoudig om de dosis te controleren. Sommige rekenen in tijd, de andere machines in hoeveelheid. Mocht je dit niet hebben, niet getreurd.. Dan is het beste om een ‚Äč‚Äčweegschaal te gebruiken en daar je dosering op af te wegen.

  Stap 4: verdelen van de gemalen koffie

  Tik zacht op de filtermat op de filterhouder om de gemalen koffie gelijkmatig te verdelen, of – als je er een hebt – een distributietool te gebruiken. Ook wel bekend als de OCD (Ona Coffee Distributor)

  Dit is een zeer belangrijke stap, omdat het ervoor zorgt dat je geen luchtbellen in de koffie krijgt. Mocht je dit niet doen, dan gaat het water namelijk de makkelijkste weg door de koffie kanalen (channeling). Dat wil zeggen dat het een makkelijke route door de gemalen koffie zal nemen in plaats van gelijkmatige verspreiding. Dit betekent ook dat, niet alle koffie haar aroma’s en smaak kan afgeven. Kortom, Tik het lucht eruit en show some love to the coffee!

  Stap 5: Tampen

  De volgende stap is om te tampen. Nogmaals, het doel is om eventuele luchtbellen te verwijderen en ervoor te zorgen dat de koffie volledig waterpas staat.

  Pak je tamper en druk hem op de gemalen koffie, zorg ervoor dat je zowel steil tampt, als voldoende druk gebruikt. De druk is belangrijk omdat hierdoor de koffie voldoende wordt gecomprimeerd en de puck zijn vorm behoudt. Ook zorgt een rechte druk ervoor dat de koffie gelijkmatig is. Op deze manier helpt het om kanalen (channeling) en, op zijn beurt, over, onder of inconsistente extractie te voorkomen.

  Stap 6: de puck polijsten

  Gebruik ten slotte de tamper om het oppervlak van de gemalen koffie te polijsten. Om dit te doen, plaats de tamper bovenop de puck en draai. Hierdoor worden eventuele kleine richels gladgestreken, zodat het oppervlak van de koffie echt glad en vlak is.

  Stap 7: Schoonmaken

  Kun je voorstellen dat je een cappuccino besteld en er koffiedik in te vinden is? Om dit te voorkomen, moet je van te voren het overtollige droge koffie van de bovenkant, oren en tuit van uw filter schoonmaken / wegvegen. En blijft alles op het werkblad ook weer netjes schoon!

  Stap 8: Spoelen

  Spoel de kop van de groep door voordat je de filterhouder plaatst. Mocht het nodig zijn, borstel van te voren nog even de kop. Hiermee worden eventuele oude koffiedeeltjes uit de douchekop verwijderd. Wees voorzichtig om deze stap niet over het hoofd te zien! Als een van die deeltjes de espresso heeft gemaakt, kun je verwachten dat deze inconsistent of muf is. Blegh..!

  Stap 9: 3,2,1 let’s go!

  Eindelijk ben jij klaar om de portafilter-houder in de groepskop te steken en je espresso te zetten! Begin na het plaatsen onmiddellijk met het zetten van de koffie, omdat anders de hitte kan leiden tot het verbranden van het oppervlak van de koffie. En dat moeten we niet hebben he?

  Stap 10: Serveer

  Zodra het apparaat stopt – automatisch of omdat je het handmatig 25 seconden hebt gestopt ‚Äď haal je het kopje eronder vandaan. Je kunt nu de espresso serveren of beginnen met het stomen van melk voor een latte of cappuccino.

  EspressoEen vers gezette espresso, klaar om te serveren.

  Stap 11: Gooi de puck weg

  Verwijder de filterhouder van de machine en gooi de koffiepuck in de uitklopbak.¬†Vergeet deze stap nooit over te slaan! Hygi√ęne voor alles! ūüėČ

  Stap 12: Reinig de portafilter-houder

  Reinig en spoel hem af zodat deze klaar is voor de volgende espresso! Vergeet niet om het ook te drogen!

  Stap 13: Reinigen van de zetgroep

  Spoel en borstel de kop van de groep.¬†Je moet het grondig reinigen om eventuele oli√ęn of deeltjes te verwijderen die de volgende opname kunnen bederven.

  Stap 14: Alles klaar zetten voor stap 1.

  Plaats de filterhouder weer in de groepskop, klaar voor de volgende ronde. Dit houdt de portafilter schoon en warm en voorkomt ook dat het verloren gaat!

  Zo, dat was het dan. Nu weet je hoe je in 14 stappen een geweldige espresso kan zetten! Dit is natuurlijk een algemene instructie, maar alles begint bij de basis. Wanneer je dit goed onder de knie hebt, weet ik zeker dat  The Next Level, Piece of cake wordt!


  Sabsy cake dreams

  Henry's Coffee nu te drinken in Den Haag!

  Mogen wij even jouw aandacht voor taartenwinkel Sabsy cake Dreams?

  We betrappen ons erop dat de tijd zo snel gaat, en wij helemaal geen aandacht hebben besteed om mooie mijlpalen met jullie te delen! Sinds 2016 dat Henry’s Coffee officieel als bedrijf ingeschreven staat, is alles in een sneltrein voorbij gegaan.

  Henry’s Coffee wordt geschonken in allerlei verschillende horecabedrijven en kantoren. Maar waar kan jij naartoe gaan om Henry’s Coffee te drinken? We proberen iedere maand een leuk artikel te plaatsen over een mooi en gezellig cafe of restaurant waar Henry’s Coffee geschonken wordt. Vandaag is het de beurt aan Sabsy Cake Dreams! hier kan je Henry’s Coffee koffiebonen voor thuis kopen en zij schenken daar The_Blend, dus mocht je benieuwd zijn naar onze koffie, ga dan vooral even langs deze leuke winkel!

  In het Centrum van Den Haag, op de Boekhorststraat 43, vind je Sabsy Cake Dreams! Door haar fel roze logo in de vorm van een cupcake, zie je van verte de winkel al liggen. Sabrina, eigenaresse van Sabsy Cake Dreams, is in 2016 gestart met een crowdfunding en heeft vervolgens de kans gekregen om Sabsy Cake Dreams te openen. En met succes !

  sabsy cake dreams

  Wellicht komt Sabrina je bekend voor, dat zou zomaar kunnen! Sabsy Cake Dreams heeft namelijk meegedaan aan het programma “Ja, ik wil…een taart!” dat was te zien op RTL5. Niet alleen dat.. ze heeft ook nog eens gewonnen!

  Haar bakverslaving is begonnen toen zij 17 jaar oud was. “Ik was altijd al geobsedeerd door kook- en bakprogramma’s. Toen ik later op mezelf ging wonen, was ik altijd aan het koken en bakken voor anderen. Ik ontdekte dat ik er een geweldige voldoening uit haalde als mensen genoten van mijn creaties. Na verschillende cursussen en workshops gevolgd te hebben heb ik besloten om voor mijzelf te gaan beginnen.” – Aldus Sabrina.

  Wanneer ik in Den Haag ben, ga ik altijd even naar de winkel. Iedere keer wanneer ik daar kom, sta ik altijd versteld van de verschillende soorten taarten en andere lekkernijen. Het is een klein winkeltje waar hard gewerkt wordt. Met ongeveer 6 tafeltjes is zij de klanten aan het helpen en is ze de taart-bestellingen in de open keuken aan het voorbereiden. Van een high tea/coffee met allemaal zoetigheden tot aan een lekkere sandwich met een latte macchiato. En dan komt er weer iemand langs voor een coffee to go, het gaat maar door!
  Mijn favoriet gaat naar een¬†cappuccino van Henry’s Coffee met een red velvet cake van Sabsy cake dreams.

  Laat je het ons weten zodra je er een keertje bent geweest? wij zijn benieuwd naar jouw favoriet!

  cappucinno

  Volg je ons al op Instagram? @Henryscoffee_nl


  burundi kirezi

  08 17 | Koffie van de Maand

  burundi kirezi

  Deze maand hebben we koffie uit Burundi! De bonen zijn fully washed en door de redelijk hoge ligging van het gebied, is het een relatief harde boon.

  Het is dan ook met een wat hogere temperatuur gebrand, ongeveer 14 minuten. Een heeft een niet al te lange ontwikkelingstijd van nog geen 2,5 min. De rede van dit type brandwijze is om zo voldoende (fruitige) aciditeit te creeŐąren, de koffie complex en schoon van smaak te houden.
  De koffie zal als een soort mon-cherry proeven. Lichte tinten van kers en daarna in de overhand de romige chocolade tonen. Uiteraard is dit alleen bij het correct zetten van de koffie.
  De koffie heeft een Lekkere volle smaak (medium/full) body zoals vele oost Afrikaanse koffies hebben. Zeer lange zachte chocolade afdronk. Zelfs in de cappuccino is de ‚Äúaroma‚ÄĚ van kers waar te nemen.
   Hierdoor is de koffie geschikt om als espresso, espresso macchiato en cappuccino te drinken.
  • Burundi, Giheta
  • 1630-1730m boven zee niveau
  • 100% Arabica Bourbon
  • Intense aroma van kers en chocolade
  • gewassen bij de Mboneramiryango washing station