“We genieten zelf iedere dag van onze eigen koffiebonen. In het plezier en de liefde voor het product zit waarschijnlijk het succes.”

Mitch, oprichter en (mede)eigenaar Henry’s Coffee

Ethiopie Sidamo
een goed gezette espresso van henry's coffee komt uit een espressomachine
Henry's Coffee | About

About

Mitch en Marlon
Mitch en Marlon zijn de mensen achter Henry’s Coffee. Als groot liefhebber van koffie, volgde Mitch verschillende barista cursussen. In zijn zoektocht naar echt goede, ‘eerlijke’ koffie vond hij iedere keer net niet wat hij zocht. Daarom – en uit enthousiasme over het product -, ging hij op zoek naar de lekkerste koffiebonen en brandde deze vervolgens zelf. Dit markeerde het begin van Henry’s Coffee. Sindsdien drinkt hij elke dag weer precies de koffie die hij lekker vindt en deelt hij dit plezier via deze website. Dat doet hij inmiddels samen met zijn vriendin Marlon, die haar hand net zomin omdraait voor het zetten van een barista-waardige kop koffie.

Mitch en Marlon werken meestal vanuit hun appartement in Amsterdam. Mitch is regelmatig bezig met het verfijnen van zijn koffietechnieken en wordt nog steeds erg gelukkig van het overdragen van zijn koffiekennis. Hij bezorgt bestellingen binnen de regio liefst zelf op de fiets en houdt zo contact met klanten. Marlon wil altijd Mitch z’n creaties proeven en bruist van de nieuwe ideeën. Vanuit haar werk als interieurstylist heeft ze een goed gevoel voor vormgeving. Ze zorgt ervoor dat alle producten van Henry’s Coffee naast lekker, ook een lust zijn voor het oog. Samen zijn ze – naast natuurlijk geliefden – het bevlogen duo achter Henry’s Coffee.

Henry's Coffee | About
Henry's Coffee

Henry’s Coffee
Vanaf de start in 2015, is Henry’s Coffee de afgelopen jaren uitgegroeid tot volwassen bedrijf. Inmiddels kan ook de rest van Nederland genieten van onze koffie en leveren we onze bonen, producten en trainingen zowel aan zakelijke klanten, als aan particulieren. Klanten kiezen voor Henry’s Coffee vanwege de hoge kwaliteit Specialty coffee. De koffiebonen zijn altijd vers en altijd licht gebrand, waardoor ze hun subtiele aroma’s behouden en je optimaal kan genieten van de rijke smaak van de koffie.

Kennis en kwaliteit
Je kan koffie goed vergelijken met wijn: de plant, de bodem, de hoeveelheid regen en zon en de wijze van verwerken bepalen de kwaliteit en smaak van het eindproduct. Zoals je goede wijnjaren hebt, zijn er ook goede koffiejaren. Goede koffie begint dan ook altijd met de juiste bonen; dat is de basis.